Agüerónak fél óra is elég volt a City-tábor lenyűgözéséhez

A Manchester City 4–0-ra legyőzte a Swansea-t az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 1. fordulójának hétfő késő esti mérkőzésén.

http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/9/7/9/cikk_2090709/540aguero.jpg

Kiválóan sikerült Sergio „Kun" Agüero bemutatkozása új csapatában: a csereként pályára lépő argentin alig több mint fél órát töltött a pályán, ám e röpke fellépésbe két gól és egy gólpassz is belefért. Ez még akkor is igen figyelemreméltó, ha az ellenfél a kissé megszeppent PL-újonc, a Swansea volt.

A City finoman fogalmazva nem kergette az őrületbe ellenfelét az első félórában. A walesiek ügyesen adogattak a mezőnyben, el-eljutottak a kékek tizenhatosáig is, más kérdés, hogy különösebb veszélyt nem tudtak ott teremteni.

A hazaiak aztán szép lassan átvették az irányítást, és kis szerencsével, nagyobb odafigyeléssel akár három-négy gólt is szerezhettek volna a szünetig. Az első félóra David Silva pillanataival zárult: a spanyol középpályás első távoli lövését Michel Vorm kapus mutatós vetődéssel hárította, a második nyomán – Silva 14 méterről emelt – a lécen csattant a labda.

A játékrész utolsó pillanataira maradt a két következő City-lehetőség. Előbb Edin Dzeko kapott kiváló labdát a balösszekötő helyén, bemutatott egy kiváló cselt, ám a lövés előtt ütemet vesztett, labdája a kivetődő Vorm lábában elakadt. A szögletet követően Gareth Barry suhintotta kapura ballal a kipattanót, a keresztléc megint kisegítette a Swansea-t.

A második játékrész sem indult City-hengerrel, ezzel együtt nem egészen negyedóra elteltével megszületett a hazaiak vezető gólja: Adam Johnson éles szögből leadott lövését Vorm csak kiütni tudta, és a berobbanó Dzeko a hálóba tessékelte a labdát. 1–0

Ez volt az a pillanat, amelyikben Roberto Mancini menedzser elérkezettnek látta az időt Sergio Agüero PL-bemutatkozására. Az Atlético Madridtól érkező argentin első lövését még védte Vorm, ám nem sok időbe telt, hogy megváltozzék a forgatókönyv.

A 68. percben nagyszerű City-akció végén a jobb oldalon felfutó Micar Richards „üdvözölte" fantasztikus gólpasszal Agüerót, aki közvetlen közelről estében a hálóba is pofozta a labdát. 2–0

A jövevény úgy érezte, a szívesség visszajár: a 71. percben az alapvonalról (a labda teljes terjedelmével valószínűleg nem hagyta el a játékteret) úgy húzta vissza a labdát a kapu előterébe, hogy az érkező David Silvának ne legyen különösebben nehéz a hálóba továbbítani. 3–0

Már szinte nyugtáztuk, hogy a hátralévő időben az addig is sokat foglalkoztatott Vorm kapus nem engedett több ünneplést a hazaiaknak, amikor Agüero 23 méteres lövése nyomán a labda két védő között egészen a hálóig suhant – az szó is az argentinnak jutott hát! Álomszerű bemutatkozás! 4–0

Rövid hírek

Fabio Capello 6 City játékost hívott be az angol válogatottba: Joe Hart, Micah Richards, Joleon Lescott, Gareth Barry, James Milner és Adam Johnson. Nigel De Jong-ot is elhívták a csapattól, ám őt a holland válogatottba, úgyan is Angila-Hollandia barátságos mérkőzést rendeznek. - 2011.08.07.

A Celtic menedzsere elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak a Cityvel, Craig Bellamy megszerzése érdekében. - 2011.08.04.

Hét képe


Teljes mérethez kattints a képre!

Videóajánló


Man. City 4-0 Swansea

Következő mérkőzés

Man. City - Spurs
2011.08.28. - 14:30
Premier League 3. forduló
TV: Digisport v. digisport +

Elöző mérkőzés

Bolton 2 - 3 Man. City
2011.08.21. - 17:00
Premier League 2. forduló

Mini tabella
Hely Csapat Pont
1. Man. City 6
2. Wolves 6
3. Aston Villa 4
4. Liverpool 4
Házi góllövőlista
Hely Játékos Gól
1. Edin Dzeko 5
2. Wright-Phillips 3
3. A. Johnson 2
4. Kun Agüero 2
5. Mario Balotelli 2
6. Joleon Lescott 2

Teljes házigóllövőlista